Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature: Service Monteur

Plaatsingsdatum 12-10-2018 Functiecategorie Techniek - Engineering
Standplaats Enschede - Wereldwijd Niveau Professional
Opleidingsniveau MBO Dienstverband Vast contract - Onbepaalde tijd
Uren 40 Salaris Marktconform

Voor één van onze klanten zijn wij op zoek naar een gemotiveerde en technisch goed onderlegde


                              SERVICE MONTEUR


Het bedrijf:
Onze opdrachtgever is een internationale grootmacht op het gebied van uitlaatgassen reinigingssystemen voor diesel- en gasmotoren. De sectoren waarvoor wij Service Monteurs zoeken zijn de commerciële scheepvaart, de superjachten én de glastuinbouw.
Door vernieuwde wet en regelgeving worden er steeds meer klant specifieke oplossingen gevraagd. Deze oplossingen worden geleverd in de vorm van een product mét een bijbehorend service en onderhoudsplan.

 

De functie:
De Service Monteur waar onze opdrachtgever naar zoekt geeft uitvoering aan het onderhoudsplan en zorgt ervoor dat eventuele storingen worden voorkomen. Mocht zich ondanks het preventieve onderhoud tóch een storing voordoen, dan los je deze adequaat en professioneel op.


De systemen worden door externe partijen geplaatst waarna de Service Monteur de commissioning voor zijn rekening neemt. Vóór de ingebruikname controleer je het gehele systeem. Pas wanneer alles correct en volgens tekening is aangesloten ben jij degene die het systeem voor het eerst in gebruik neemt.

Na ingebruikname verricht je metingen en analyseert of de uitstoot binnen of buiten de afgesproken normen zijn. Je analyseert de waardes en weet deze uitslagen op de juiste manier te interpreteren. Bij afwijkingen zoek (en vind!) je de beste oplossing. Je stuurt bij daar waar je dit zelfstandig kunt.

In deze functie wordt er een beroep gedaan op zowel je Elektrotechnische-, Electronica- áls Mechanische kennis. Er wordt daarom ook van je verwacht dat je breed technisch geïnteresseerd bent. Het mechanische deel zal voor ca. 40% onderdeel uitmaken van het takenpakket. Je werkt voornamelijk zelfstandig, maar kunt uiteraard altijd terugvallen op de collega’s op de vestiging.

In deze internationaal georiënteerde functie ben je circa 2 weken per maand op reis waarbij de bestemmingen over de hele wereld kunnen voorkomen. De ca. 1700 systemen zijn vooralsnog vooral verkocht in Europa en de USA, maar ook daarbuiten kun je worden ingezet. Wél is het zo dat je, uitzonderingen daargelaten, in de weekenden gewoon thuis zult zijn. Dat maakt deze functie ook uitermate geschikt voor monteurs die wél graag internationaal werken, maar niet maanden lang van huis willen zijn.

De dagen dat je geen onderhoud verricht aan de installaties, geef je ondersteuning op afstand aan klanten en de afdeling Service Binnendienst. Je beantwoordt eventuele binnenkomende storingen en onderhoudsvragen of stelt analyse rapporten op van de systemen die in gebruik zijn genomen of geserviced.

Om voor deze functie in aanmerking te komen, herken je jezelf in onderstaand profiel:

 • Je bent een échte ambassadeur voor het bedrijf.
 • Bereidheid tot (internationaal) reizen
 • Je beschikt over een afgeronde MTS opleiding, bij voorkeur Mechatronica, Werktuigbouw, Energietechniek, Motorvoertuigentechniek of aanverwant.
 • Je bent leergierig en hebt een passie voor techniek.
 • Je kunt zowel solistisch als in teamverband werken en vind het niet erg om alleen op reis te gaan. Sterker nog: Je vind het prettig om op jezelf te zijn.
 • In staat zijn om op verschillende niveaus met de klant te kunnen communiceren zowel met kapiteins, machinisten of project managers
 • Analytisch vermogen

Ben jij dé geschikte Service Monteur die graag aan bovenstaande verwachtingen voldoet? Dan zal onze opdrachtgever zéér goed voor je zorgen.

Zij bieden het volgende:

 • Zeer goede reisvoorzieningen.
  - Een gedegen reisplan met normale, meestal rechtstreekse vluchten.
  - Degelijke hotels met prima voorzieningen.
 • Een jaarcontract dat bij gebleken geschiktheid zal worden omgezet in een vaste aanstelling,
 • Zeer goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder:
  - Een basis salaris conform opleiding en ervaring,
  - Standaard een 13e maand,
  - Standaard een 14e maand salaris (verdeeld over de 13 periodes als onkostenvergoeding)
  - Standaard €100,- extra onkostenvergoeding voor de kleine uitgaven onderweg zoals koffie.
  - Bij een positief bedrijfsresultaat bestaat er tevens de mogelijkheid tot een winstdelingsregeling
 • Een zeer zelfstandige werkplek
 • Een eigen servicebus
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en het volgen van opleidingen
 • Een gedegen inwerk traject op het hoofdkantoor in Zwitserland
 • Een zeer solide team van collega’s
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Techniek - Engineering
Branch(es) Techniek
Provincie(s) Overijssel
Trefwoorden Techniek Combustion WTB Energie Internationaal Monteur Engineer Engineering ScheepsbouwDiesel Gas Mechanical Verbranding Plezierjacht Service MBO Motorvoertuigentechniek

Contactgegevens

Contactpersoon Mathieu Van Strijp

Vestigingsplaats

Solliciteer