Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature: Quality Analist

Plaatsingsdatum 13-06-2018 Functiecategorie Techniek - Werkvoorbereiding (B...
Standplaats Deventer Niveau -
Opleidingsniveau HBO Dienstverband -
Uren 32 - 40 Salaris Marktconform en afhankelijk van...
Voor Bosch Thermotechniek zijn wij op zoek naar een gemotiveerde, zeer analytische en gedreven

QUALITY ANALIST

voor 32 tot 40 uur per week.


Het bedrijf:
Bosch Thermotechniek, voorheen Nefit B.V., is onderdeel van het internationale Robert Bosch-concern. In het kenniscentrum in Deventer wordt gewerkt aan duurzame oplossingen voor heel Europa. Specialisten ontwikkelen hier de warmtetechnologie van de toekomst: HR-technologie gecombineerd met energie uit zonnewarmte, warmteterugwinning en warmtepompen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met universiteiten, onderzoeksinstituten en gespecialiseerde industrieën.

 

De functie:
Als Quality Analyst kom je te werken op de de afdeling Quality Management & Methods. Deze afdeling is verantwoordelijk voor het bewaken van de kwaliteitsstandaarden en de productkwaliteit binnen Bosch Thermotechniek in Nederland. De afdeling waar je komt te werken bestaat uit vijf collega’s. De afdeling Quality is nauw gelinkt aan de productie. Eén van de taken van de kwaliteitsafdeling is de analyse van de uitgevallen producten uit de lijn. Daarnaast is het Quality Management en Methods-team verantwoordelijk voor de opvolging en rapportage van de defecte veldtoestellen uit de (internationale) markten. In de uitdagende functie van Quality Analyst achterhaal je waarom er uitval is geweest. Dit doe je op basis van foutrapportages die ketels rechtstreeks aan de afdeling versturen.

 

Door een grondige analyse van deze gegevens achterhaal je met welke foutmeldingen de ketels in het veld vaak te maken krijgen. Je stelt rapportages op waarin je aangeeft welke mogelijke oplossingen en verbeterpunten er kunnen worden aangebracht. Deze rapportages zijn de basis voor de Engineering afdelingen in Nederland én Duitsland om ervoor te zorgen dat herhaling in de toekomst wordt voorkomen. Daarnaast ben je tevens de procesverantwoordelijke en zorgt ervoor dat jouw rapporten correct worden opgevolgd. Hierdoor heb je nauw contact met onder andere de productie afdelingen, engineers in binnen- en buitenland, inkoop afdelingen en managers.


Wat verwachten wij van jou?

De Quality Analyst die wij zoeken is een cruciaal onderdeel van het team. Je belangrijkste taken en verantwoordelijkheden bestaan uit:

 • Het analyseren van gegevens op basis van Big Data,
 • Het beoordelen van de kwaliteit van reeds verkochte en geplaatste producten;
 • Het bieden van ondersteuning en het geven van advies aan andere afdelingen;
 • Het opstellen van rapportages en het bewaken van de opvolging van de Externe Foutkosten (EFC) binnen Bosch Thermotechniek;
 • Het maken van zowel lange- als korte termijn uitval- en kostenprognoses (m.b.v. Weibull);
 • Het initiëren, voorzitten en deelnemen aan klachtenoverleg
 • Het beoordelen van klantklachten en opvolgen van de daar uit voortkomende acties.

 

Wie zoeken wij?
Om van deze Key positie een succes te kunnen maken herken je jezelf in onderstaand persoonsprofiel:

 • Een afgeronde opleiding op HBO-niveau met een bedrijfskundige focus, bijvoorbeeld Technische Bedrijfskunde*
 • Aantoonbare affiniteit met, en bij voorkeur werkervaring in, een technische en/of productieomgeving;
 • Enige kennis van kwaliteitsverbeteringsmethodieken (8D, PDCA, Ishikawa, FMEA);
 • Zeer goede kennis van Excel, Acces en/of SAP, kennis van SQL Server Management Studio strekt tot aanbeveling;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift, Kennis van de Duitse taal is een pré;

*) We zoeken niet alleen naar kandidaten die voldoen aan bovengenoemde harde criteria. De “soft skills” vinden we minimaal zo belangrijk. Voor deze functie zijn zeer goede analytische vaardigheden onontbeerlijk. Het is daarom van wezenlijk belang dat de toekomstige Quality Analyst in staat is om hoofdzaken van bijzaken te onderscheiden scheiden.

 

Heb je dus geen technisch georiënteerde opleiding genoten, maar (bijvoorbeeld) een financiële achtergrond met een zwaar analytisch profiel? Toon je initiatief, werk je zeer nauwkeurig en gestructureerd en heb je technische affiniteit? Ook dan verzoeken we je nadrukkelijk om te reageren.

 

Wat bieden wij jou?
De producten van Bosch Thermotechniek zijn internationaal toonaangevend. Je komt daardoor te werken binnen een organisatie die elke dag weer grensverleggend bezig is. Om dit te kunnen waarborgen biedt de organisatie haar medewerkers dan ook zeer veel mogelijkheden op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.
Zoek je een organisatie die creativiteit beloont en je motiveert om álles uit jezelf te halen? Dan is Bosch Thermotechniek dé organisatie waarvoor je wilt werken. Nieuwsgierig zijn, verder kijken dan het eigen vakgebied en succesvolle bijdragen leveren om de levenskwaliteit van mensen wereldwijd te verbeteren? Het wordt bij Bosch van harte gestimuleerd!


Bosch Thermotechniek biedt medewerkers de mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen door een breed scala aan trainingen en opleidingen aan te bieden. Uiteraard horen een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket en uitstekende doorgroeimogelijkheden (op nationaal en internationaal niveau) bij dit pakket.


Wil je meer weten over het bedrijf of de functie, neem dan contact op met Mathieu van Strijp van StaffMember op telefoonnummer: 06-11046734 of e-mail: Mathieu@StaffMember.nl

 

Heb je geen verdere informatie nodig en wil je direct solliciteren? Klik dan op de solliciteer button en upload je CV!

Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Techniek - Werkvoorbereiding (Berekening/Planning)
Branch(es) Arbeidsbemiddeling / W&S / Uitzenden / Detachering
Provincie(s) Overijssel
Trefwoorden Big Data Analyse Analist Quality Kwaliteit KAM Ketel Techniek WTB Excel Acces SQL Database Technische Bedrijfskunde Werktuigbouw Finance Rapportage Bosch Nefit

Contactgegevens

Contactpersoon Mathieu Van Strijp

Vestigingsplaats

Solliciteer